Leestijd 5 min

Bewegend beeld scoort.

Youtube, Snapchat, Tiktok, Instagram stories.. Zelfs de GIF’s in je whatsapp gesprekken horen thuis in dit rijtje. Het succes van al deze sociale netwerken is het levende bewijs dat video de afgelopen jaren erg populair is geworden. Iedereen heeft tegenwoordig een filmcamera in zijn of haar broekzak zitten; een video is zo geschoten. Niet heel vreemd dus, dat we hier een groeiende voorkeur zien. Bijna elk groot sociaal platform maakt het super makkelijk voor je om video’s te uploaden, te bekijken en te delen.

Video marketing is nog nooit zo groot geweest. Steeds meer merken maken gebruik van video marketing campagnes, zelfs kleine lokale bedrijven plukken hier de vruchten van. Ook wij bij de Code zetten video graag in voor onze klanten.

Nog niet overtuigd? Hier nog een paar redenen waarom ‘video’ de bom is!

Video = nonverbale communicatie

Lichaamstaal speelt een grote rol in het overbrengen van een boodschap. In geschreven tekst ben je afhankelijk van woordkeuze, interpunctie en bijvoorbeeld emojis. In een video observeer je de lichaamstaal van de spreker, de verbale toon en andere visuele signalen. Bovendien kan de verteller in kwestie ondersteund worden door bijpassende sfeerbeelden. Al deze extra’s zorgen ervoor dat de boodschap die je wilt overbrengen aanzienlijk versterkt wordt. 

In minder tijd, meer vertellen

Video kan ingezet worden op verschillende media. Hét medium wat video de afgelopen jaren vooral populair heeft gemaakt is natuurlijk onze grote vriend social media. Ten eerste is het vooral key dat je de ‘scroller’ in minder dan 1 seconden weet te pakken, we maken namelijk in die eerste seconden al meteen de keuze of we doorscrollen of niet. Hoe? Precies. Bewegend beeld. Dit hele verhaal onderbouwen we natuurlijk even met een paar lekkere feitjes (houden wij van):

Conclusie: je kunt in veel minder tijd veel meer informatie overbrengen als dit visueel is. Al helemaal als je gebruik maakt van video of animatie. Los van het feit dat we het allemaal ‘drukdruk’ hebben, en dingen zo efficiënt en snel mogelijk moeten, zijn dit dus genoeg redenen om in je strategie te kiezen voor video. 

Hogere attentiewaarde

We voelen ons van nature meer aangetrokken tot bewegend beeld. Dit heeft alles te maken met het ‘Fight or flight’ response (ofwel, vluchten of vechten). Simpel gezegd; als iets beweegt, merken we dit op en beoordelen vervolgens of de beweging een bedreiging vormt... of niet (hopelijk niet, dat zou knap zijn met alleen een video). De beweging heeft in ieder geval onze aandacht. En dat is wat we willen! Beweging creëert een gevoel van urgentie; in dit geval niet om weg te rennen van een roofdier, maar om over te gaan op aankoop of conversie. 

Storytelling

Video is natuurlijk de perfecte drager om een stukje storytelling (toepassen van verhalen om een doel te bereiken en betrokkenheid te creëren) in te zetten. Zo maak je je boodschap authentiek en geloofwaardig. Het is een kans om de emotie van de ontvanger te raken. Waarom is emotie zo belangrijk? Hier hebben wij een mooie quote bij gevonden die precies de lading dekt:

“People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel.”

Hier een super geslaagd voorbeeld van storytelling in film (mag dus ook zeker animatie zijn!), waarmee LEGO zijn 80e verjaardag vierde door terug te blikken op een stukje geschiedenis. Wij dagen je uit om deze video te bekijken zonder ook maar enige emotie te ervaren ;-).

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom storytelling lekker werkt. Daarover binnenkort meer!

Waar video nog meer voor inzetten?

Natuurlijk is social media niet de enige manier om video’s te laten shinen. Je kunt ze inzetten om je website header te versterken, om meer op te vallen op een beurs, de boodschap van een landingspagina te versterken, een proces of product te laten zien in een explainer video, blog artikelen aan te kleden en tegenwoordig kun je zelfs video abri’s inzetten.

Nog een paar tippies:

Voor een vliegende start.

Wij geloven dat een strakke briefing zorgt voor betere resultaten en een fijne start van onze samenwerking. Laat je email adres achter en ontvang ons gratis briefingsdocument.

Dank je! We hebben je vraag doorgestuurd naar Bas

Sorry, dat ging ff niet zo lekker. Wil je het nog een keer proberen?